Nokia N810 – első benyomások

Na, hétfőn megkaptam a tanszéktől a Virtual Post-It fejlesztéséhez a Nokia 770 utódját, az N810-et.

Nokia N810

Első benyomásaim elég pozitívak az eszközről: A 770-hez képest nagyságrendekkel fejlettebb: kinézetre igényes, szép, a beépített billentyűzet nagyonis használható, pár óra nyomkodás után már-már iPhone-ról is kezdtem hiányolni. Az átrendezett gombok hasznosak, jók. Tetszik a beépített állvány. A kijelző minősége (bár a felbontás nem változott) sokkal jobb, a nagyon magas dpi-nek köszönhetően elképesztően éles.

A software végre úgy néz ki, ahogy annak ki kell néznie. A gyári skinek kifejezetten szépek. Az új böngésző, bár marha lassú, legalább nem fagy (mint a 770-es rosszul renderelő Opera) és úgy-ahogy megy benne a flash is. Sokat javult az IM kliens is. Ami továbbra sem tetszik, az az E-mail kliens, aminél kb. a Sony-Ericsson K800i-m beépített kliense is sokkal többet tudott. Nem elég, hogy lassú, nem kezel IMAP mappákat, szarok a nézetek (felesleges dolgok foglalják a helyet a képernyőn), rosszul használható az egész (pl. jelzi hogy jött új levelem, de ha rányomok nem áll egyből oda, ahová jött, hanem a 20 éves leveleimnél áll a kurzor a lista tetején).

Első próbálkozásom a beépített GPS-szel nem vezetett sok eredményre, hiába álltam ki a szabad ég alá negyed órára, látott 7 műholdat, de nem írt koordinátát. :(

A beépített kamerát egyelőre semmire sem tudtam használni, mert GTalk-on nincs videotelefonálás, Gizmo5-ön nincs kontaktom, más program meg nincs felrakva alapból, ami ki tudná használni.

Egyelőre ennyi, később írok egy bővebb tesztet.

4 hozzászólás

Submit a Comment
  • Tompika

    OMG! Mai avatar iz thar!

  • GK

    Jur avatar iznt thar. :(

  • Tompika

    Mai avatar iz on teh piksher!

  • GK

    O I C!

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment