Frissültek a műholdképek a Google Earth-ön

Három napja a Google Earth egy csomó új műholdképpel bővült, többek közt egy, Magyarország nagy részét lefedő, az eddiginél jóval részletesebb fényképpel is. Az új térképek egyelőre nem jelentek meg a Google Maps-en, ami ha másért nem is, azért előny most, mert így össze tudod hasonlítani a régi képeket az újakkal. Alább Győr belvárosa látható, az eddigi 50×50 pixel helyett olyan felbontásban, hogy már a házak is jól kivehetőek rajta.

Megjegyzés: A Győrben épült új házak alapján olyan 1-2 éves kép lehet.

UPDATE: Kb. mostantól elérhetőek az új térképek Google Maps-en is.

6 hozzászólás

Submit a Comment
  • thingol

    1-2 hónapja Pécsről is javult a kép, már meg tudom találni az utcánkat, és a „harmadik ház lehet az” alapján a házunkat is :)

  • vinczepetya

    erről egy vicc jut eszembe aminek a lényege, hogy miért villámlik…mert készítik a fényképeket a google maps-hoz:)

  • Tompika

    Király! Kösz, hogy felhívtad rá a figyelmem!

  • Pálesz

    Amire Tihany hívta fel a figyelmemet:

    http://maps.google.com/maps?f=q&hl=hu&geocode=&q=kemence&sll=37.0625,-95.677068&sspn=103.063629,109.863281&ie=UTF8&layer=x&ll=47.724025,16.558886&spn=0.046537,0.101881&t=h&z=14

    Ezen a linken jól látszik, hogy az osztrák oldalról vannak frankó képek, a magyar oldalról meg nincsenek. Mi ez, ha nem diszkrimináció? EU, pert nekik! :))

  • GK

    Hehe… :) Mondjuk feltételezem ez úgy működik, hogy az adott ország térképekkel foglalkozó hivatalától megveszik a műholdképeket; gondolom az osztrákok adtak nekik, a magyarok meg (még) nem.

  • Zolika

    Hát emberek, örülök, hogy nektek félig tele van a pohár. Én viszont úgy érzem, hogy félig üres. Tiszta égő, hogy miközben tőlünk pár km-re északra a szlovák oldalon a legutolsó kicsi faluban a legkisebb bokrot is ki lehet venni, nálunk Győrben a Püspökvár sem rajzolódik ki egyértelműen. Nem beszélve a hat lécsőházas tízemeletes marcalvárosi paneltömbről, ahol lakom, még mindig egy maszat az egész. Szóval én 2010 elején még nem látok nagy javulást a 7-8 évvel ezelőtti állapotokhoz képest.

    A fene vinné el ezeket a szlovákokat, most irigy vagyok rájuk…

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment