iPhone OS 2.1: magyar billentyűzet, crackelt appok indítása

Crackelt App-ok

Feltettem a PwnageTool 2.1 segítségével a 2.1-es firmware-t az iPhone-omra. Tényleg gyorsabb. :) Ami viszont kellemetlenül érintett, az az, hogy a 2.0.2-nél használt megcrackelt MobileInstallation.framework nem működik többé. Helyette ezt kell használni, majd letörölni a telefonról a /private/var/mobile/Library/Caches/com.apple.mobile.installation.plist fájlt és újraindítani azt. Elvileg innentől már minden oké.

(Forrás, aminek a fele sztem felesleges lépés)

Billentyűzet

Letölthető az általam módosított, 2.1-en is működő, a 2.0.2-n elérhetőhöz hasonló magyar billentyűzet:

iPhone 2.1 billentyűzet fix

2.1 Megjegyzések:

A Keyboard-default tartalmazza a gombok hosszan nyomására előjövő betűket, és bár a ez egyes nyelvi fájlokban is benne vannak az adott nyelvire jobban jellemző karakterek, úgy tűnik, egy programhiba folytán mindig a default-ban lévők érvényesülnek. Ebből kifolyólag a default-ban írtam át az ékezetes betűk sorrendjét és vittem fel a magyar két karakteres mássalhangzókat.

A magyar fájlban a magyarított feliratokat visszacseréltem angolra, mert bénán néztek ki. Akinek ez nem tetszik, ne tegye fel! Ami még a magyar fájlban megtalálható, az az URL billentyűzet „.com” gombja. Itt némi változást eszközöltem a 2.0.2-es magyarításhoz képest: Hosszan nyomva a gombot alapból a .hu lesz kiválasztva, nem kell arrébbvinni sem az ujjunkat, elég a .com gombon elengedni.

A telefonon érdemes a magyar billentyűzetet beállítani (az angolt ki is lehet kapcsolni), mivel így nem fog zavarni az angol szótár (magyar meg ugye nincsen, és amíg a T-Mobile nem csinál nem is lesz).

Telefonszám-formázás

Telefonszám fix tőlem nem várható, megnéztem, változott a formátum, most a formázási információk egy szerkeszthetetlen formátumú fájlban kaptak helyet. Ez van. Szerintem ez nem is fog változni.

7 hozzászólás

Submit a Comment
  • csibar

    Nálam a telefonszám-formázás korrekten működik :) Nem értem

  • GK

    A korábbi hackelt megoldásokban ilyenre formázta a telefonszámokat:

    +36 (30) 123 45 67

    Szerintem ez sokkal jobban nézett ki, mint a jelenlegi, zárójel nélküli.

    Ezen kívül a jelenlegi pl. csak akkor írja külön a 06-tól a 70-et, ha már a 0-t is beütötted, stb.

  • RKG

    Hali!

    Előszöris nagyon köszi a fix-t! Ebbe minden benne volt, amit én szerettem volna! Már csak egy kívánságom lenne, mégpedig h QWERTZ legyen! Meg lehet vhogy oldani h elküldöd nekem ilyen formában a plist fájlt? Előre is nagyon nagyon köszi, ha csak valami módszert mondasz, amivel megtudom ezt oldani!

    üdv
    RKG

  • GK

    Ha németre állítod a billentyűzetet, akkor az ékezetek továbbra is jók lesznek, csak a gombok felirata lesz német. Ha a német szótárat is ki akarod kapcsolni, akkor nevezd át a /System/Library/TextInput/TextInput_de.bundle fájlt! (Ki nem próbáltam, de elvileg működnie kéne, legalábbis 2.0-ban ment.)

  • RKG

    Ha beállítom a német bill-t akkor kiakad egy karakter beírásakor.

    2.1 alatt nekem is úgy volt, hogy német és angol volt beállítva, és akkor jól voltak az ékezetes betűk és QWERTZ volt! De ez itt nem akar működni, pedig próbálkoztam vele!

  • GK

  • RKG

    nem tapasztalok semmi különbséget!

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment