Copy-Paste iPhone-ra – végre!

Jailbreak-elt iPhone-ra letölthető Cydia-ból a Clippy nevű program, amivel a számbillentyűzet felé kapunk egy sávot, amiből lehetővé válik a Copy-Paste iPhone-on. Sokan sírtak érte, hát itt van. Kipróbáltam, ez végre egy normális megoldásnak látszik, megy (szinte?) minden szövegmezőben. Tudunk kijelölni is, ahogy az elvárható. Egyetlen hátrányát találtam eddig: természetesen a kijelölés nem megy Safariban, mivel a KHTML implementáció jelenleg ezt nem támogatja. Azt hiszem, ez az Apple dolga lesz majd…

UPDATE: A programhoz folyamatosan jönnek a frissítések. A legfontosabb újítás, hogy most már majd’ minden GUI elemen lévő szöveg másolható hosszú érintéssel, és elkezdte írni a srác a Safari támogatást is (egyelőre csak egész bekezdések másolhatóak ki). Változott az interfész is: a billentyűzet felett megjelenő sáv nem volt mindenhol praktikus, ezért a menüt most már az 123 gomb hosszan nyomásával csalogathatjuk elő. Készült egy „Stack” nevű ablak is, ami a legutóbb másolt szövegeinket tartalmazza, így tulajdonképpen egyszerre több dolog is lehet a vágólapon.

16 hozzászólás

Submit a Comment
  • oldman

    azert azt kicsit rohejnek tartom hogy nem jailbreakkelt telefonra meg nincs ilyen megoldas! :S.. nem forditva kene ennek lennie? mindent a legalis telefonra? es a feltortekre meg ido mig kitalalnak vmi megoldast?

  • GK

    Hát ez nagyon nem így működik. A jailbreak azt jelenti, hogy „fel van szabadítva” a telefon, vagyis olyan programokat is meg tudnak rá írni, amiket az Apple nem engedélyezett. Ez pl. konkrétan egy hack, ami köszönőviszonyban sincs az Apple AppStore-os irányelveivel. Az persze teljesen más kérdés, hogy ez egy olyan alap funkció, aminek már az 1.0-ás software-ben benne kellett volna, hogy legyen.

  • Youtube link nem nyílik meg iPhone-on, azt írja, hogy rossz a klip ID formázása.

  • GK

    @Időmilliomos Apuka: Nálam megy, most próbáltam ki.

  • Google Reader gyilkolja meg a linket.

  • Bazsi_89

    Basszus, nem mondjátok h ez ekkora feature, kivágni/másolni- bemásolni? :)
    Azt hittem ez alap dolog egy oprendszeres telón. LOÁL.

  • GK

    Sajnos ez így van.

  • BOTICSELLI

    Ez is egy olyan dolog ami miatt még jó darabig nem lesz iPhone-om.
    Pedig tetszik, szép a kijelző, kényelmes a kezelése, Mac-et használok, szóval elvileg minden adott.

    Csak éppen a Nokia N95 8GB-om (a dolgok jelenlegi állása szerint) rommá alázza az iPhone-t majd’ minden téren… :(

    Talán majd az iPhone 4-ik generációjánál beszálok én is.

  • Attis SH

    Asszem a lifehacker.org oldalon olvastam erről copy&paste ügyről azt, hogy az Apple szerint ez telefonra nem való, feleslegesen bonyolítaná a szifont, ezért egy – szerintük megfelelő – alternatívát kínálnak. Eszerint minden program, amibe copy&paste kellhet regisztrálja magát mint „copy source” vagy „paste target” és akkor lehet jól másolgatni. Persze nekem nincs iPhonom, nem is lesz, mert a qwerty-s telefonok mostanában jobban tetszenek, szóval nem is igazán értem, miket beszélek itten…

  • GK

    Hmmm, érdekes, erről még nem hallottam. Ha valahogy értelmesen oldanák meg még akár jó is lehetne.

  • Attis SH

    Még nem volt a kezemben iPhone, ezért csak tippelek. Én úgy értelmezem, hogy ez az a komponens amitől mondjuk egy képre nyomva előjön olyan menüpont hogy küldés MMS-ben vagy emailben, és technikailag bármilyen program regisztrálhatja magát arra, hogy adott fájltípúsok esetén ő megjelenjen minden program menüjében az adott fájlra nyomva. Egyébként engem ez némileg a Windows File Explorerének a jobb gombos menüjében lévő „Send to” megoldására emlékeztet.

  • GK

    Aha. Az mondjuk nem teljesen copy-paste, de egy ilyen fícsörnek nagyon tudnék örülni. Anno a PalmOS tudta, hogy a programok beregisztrálhattak egy ilyen listára, és ez működött is. iPhone-on is elkéne valami ilyesmi.

  • Girella

    Tisztelt Időmilliomos Apuka!

    Áldásos tevékenysége nagyban hozzájárult cégünk gördülékenyebb működéséhez amiért nagyon hálásak vagyunk. Az Iphone vs. google sync beállítási útmutatóját egyik blogjában találtuk meg.( Microsoft Exchange nélkül egyszerűen). Jelenleg azonban ott tartunk, hogy cégünkbe belépett új tagjainknak hanyagságunk miatt nem tudjuk beállítani, mert nem leljük azt a „lépésről lépésre” beállítási útmutatót a weben. Ha lehetséges hogy kapjunk egy kis segítséget nagyon megköszönnénk.

    Üdvözlettel egy kertépítő cég!

  • Az történt, hogy a blogom egy hiba folytán teljesen eltűnt a Google indexből, ezért nem lehet megtalálni. Dolgozom a javításon. Itt a cikk amit kerestek:
    http://apuka.qqriq.com/2009/02/iphone-google-naptar-google-cimjegyzek_09.html

  • dSanyi

    én miért nem találom ezt a cydia-ban? :S valaki segítsen!

  • GK

    Én az iSpazio repóból tettem fel (http://www.ispaziorepo.com/cydia/apt/).

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment