New York City Trip Project

Legújabb nagyszabású projectemet szeretném most a nagyérdemű elé tárni: Pénteken életem egyik nagy álma fog valóra válni: elutazom New York-ba. 10 napot fogok ott tölteni, ami alatt az egyetlen dolgom az lesz, hogy megnézzek mindent.

Az utazást kb. egy éve találtam ki, ami persze elég megvalósíthatatlannak tűnt akkor még, de otthon komolyan vett a család (nem kis lökés volt az Annától Karácsonyra kapott útikönyv), és támogattak benne, pár hónapja pedig találtam munkát is, így az anyagi háttér is biztosított lett. Szerettem volna másodmagammal utazni, de sajnos az USA-t megnézni akaró és az elég pénzt összeszedni tudó ismerőseim halmazok metszete 0 ember tartalmaz, úgyhogy maradt az, hogy egyedül vágok neki az útnak. Nem is bánom.

Sokan kérdezték, hogy miért megyek. Van rá több racionálisan hangzó indokom is, azok közül szoktam válaszolgatni egyet-egyet az embereknek, de igazából valami megmagyarázhatatlan dolog vonz New York-ban. Mindig csodáltam a felhőkarcolókat, imádom a magasságot, a modern építészetet, mindig tudni akartam, milyen az, amikor ennyi különböző nép él együtt, de mégis talán arra vagyok a legkíváncsibb, hogy miért szereti minden Newyorker a Nagy Almát. Nézd csak meg: itthon divat utálni Pestet, ott meg imádnak ott élni az emberek. Biztos lehet valami oka. A másik pedig, hogy New York-ban mindent megtalálsz. És mindenből a legnagyobbat, a legjobbat és a legszebbet. Én pedig utálom beérni az átlagossal.

15-ödikén utazok Amszterdamon keresztül és 25-ödikén érkezek majd vissza. A 6 óra időeltolódás kicsit érdekessé fogja tenni már magában is az utazást :) A repjegy már megvan (pelikan.hu ld. alul a hirdetést), a szállást pedig a HostelBrokers.com-on néztem ki. Harlem. Majd beszámolok róla részletesen :)

Na és akkor a lényeg: megpróbálok minél többet jelentkezni, amíg kint vagyok, három csatornán: itt, a blogon, Twitteren és valamely képmegosztón is, ezt még majd kitalálom. (Melyik legyen?) Lehet ajánlani, mit nézzek meg, hasznos tanácsokkal ellátni és kérdezni is :)

6 hozzászólás

Submit a Comment
  • Ann

    Örülök, hogy az útikönyv ennyit jelentett. Legalább néha vannak jó ötleteim, hogy mit ajándékozzak neked… :) Remélem minden úgy sikerül majd, ahogy eltervezted és szép élményekkel térsz haza. Bár biztos így lesz. ;)

  • faky

    Szerintem a fenti kép tökéletes indok, hogy miért akarsz menni. Ezt én se fogom kihagyni az életemből, csak idő (és pénz) kérdése.

    Jó utat és sok beszámolót! :)

  • buGhunter

    Szerintem is jó ötlet Ámerikába turistáskodni, bár részemről inkább várok amíg nem telik egy pár hónapos, Los Angelestől-New Yorkig körbeutazós mókára.

    have fun!

  • Vakondgyar

    Amit én kapásból megnéznék: Staten Island, Rokefeller center, Central Park, Orosz teaház, Brooklyn-híd, Indian Larry műhelyét, Igazi verekdős ami kocsmát, ahol a földre lehet szórni a mogyóhélyat, Apple Store, Giants station, Madison Sqaure Garden….

  • Akos

    hajra! bar a 10 nap alatt _mindent_ az eleg meredek :D

  • Akos

    uh, azt utolag olvastam, hogy AMSTERDAM :D hat ott is idozz egy kicsit, eleg fain hely :)

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment