VirtualBox Mac

Felraktam a harmadik programot is a gépemre, amitől az elkezd skizofrén lenni, és azt képzeli, hogy fut rajta windows is. A Parallels-el nagyon elégedett voltam anno, amíg Pálesz meg nem mutatta nekem a VMware-t, ami sokkal gyorsabbnak bizonyult, erre jön megint Czo, hogy van VirtualBox is Mac-re, ami pc-n simán övön alul rúgta és kiröhögte a VMware-t minden tekintetben. Ugyanez a program az, amit anno Tompika is ajánlgatott még előző félév végén, ha jól rémlik. Ráadásul ez ingyenes is. Egy próbát megér – gondoltam.

VirtualBox

A másik dolog, amit gondoltam, az a „merjünk nagyok lenni” volt, úgyhogy ennek jegyében egyből Vista-t pakoltam fel rá. Ez nem bizonyult túl jó ötletnek, már nem mintha nem ment volna rajta – sőt, hanem mert így nem tudom összehasonlítani a sebességét a VMware-emen lévő képzelt windows xp-vel. Mindenesetre annyit tudok mondani, hogy a VirtuálisDoboz hatására meglehetősen jó hatásfokkal képzeli a gépem a vista-t, annak ellenére, hogy az gondosz módon lepontozott 1.0-ra a grafika miatt, hiába húztam fel a videoramját 64 megára. :(

A telepítéssel mindössze annyi gond volt, hogy a driverpakkban adott hálókártya driver alapból nem kúszik fel a cuccra, úgyhogy kézzel kellett neki elmagyarázni, hogy hol van, de onnantól pöccre ment minden. Egyelőre nem váltok rá át, mert nincs olyan üzemmódja, mint a másik kettőnek, ahol csak az ablakok láthatóak, a desktop és a tálca nem (VMware-ben ezt Unity-nek hívják). Mindenesetre ígéretes jószág.

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment