Welcome to DSLR

Ezennel jelentem beléptem a digitális tükörreflexes gépet birtoklók különleges családjába. Innentől nincs megállás: jöhetnek a nagyobbnál nagyobb objektívek, szűrők, vakuk, és még ki tudja mi, na és persze – remélem a jobbnál jobb képek.

EOS 400D


Egyelőre új terep ez nekem. Még meg kell tanulni a gép használatát, kiismerni a képességeit, és ami a legfontosabb, kihasználni azokat. Azt hiszem gyorsan fog menni, de élvezni fogom :)

Amúgy az Extreme Digital monnyon le, mert bár rendelésemkor azt írta a rendszerük, hogy 2 napon belül kiszállítják, a harmadik munkanap végén sem voltak képesek, ami még mondjuk megbocsájtható lenne, de. És itt a de: Bementem, szolidan megkérdeztem, hogy mikor látok valamit a fényképezőből, amire azt a választ kaptam, hogy január első-második hetében. Próbáltam elmagyarázni nekik, hogy „that’s not an option”, merthogy a Canon-nak december 31-én lejár a pénzvisszatérítéses akciója, aminek keretében 18k-t visszakapnék a gép árából. Hát ők nem tudnak mit csinálni. Valószínűleg így is volt, de egy minimális fokú együttérzést azért elvártam volna. Jó, akkor rendelés törölve, megveszem máshol ma. Mivel holnap nem érek rá, holnapután meg már nem lesz nyitva semmi.

Még jó, hogy van árukereső.hu és depo.hu. Átgondolva a helyzetemet 3 opció állt előttem: vagy megvárom az EDigitalnál a gépet, és januárban átveszem, így nem igényelhetek a 167.000 Ft-os árából vissza semennyit, vagy megveszem Győrben a Saturnban (ha még van, tegnap ki volt rakva még egy) 174.000-ért és visszaigényelek belőle 18k-t (= 156.000), vagy felutazom Pestre 2000 Ft-ért, és ott megveszem valahol. Körülnéztem, és bár elég sok helyen kifogytak belőle, találtam egy helyet, ahol még „olcsó” is volt, és félre tudtam rakatni egyet. Uccu irány a vonat, 2 óra zötyögés, aztán kifosztottam a bankot, és megvettem a kicsikét :), majd újabb 2 óra (igazából 2:20) zötyögés hazafelé. 175.800 Ft-ért megkaptam a 400D kitet (18-55mm kitobival) és egy 2 gigás Extreme III CF kártyát(!), és persze 28-a lévén még visszajön a 18k is.

Tanulság: Győrben vásárlás suxx, itt nem lehet megkapni semmit (komolyan, ti hol próbálkoztatok volna még? Próbáltam a DIT-nél, ott 176-ért adták volna, de nem is volt nekik), még fényképezőt venni is Pestre kell járni.

Tanulság 2: Ti már tuti lemaradtatok a Canon akciójáról. [káröröm]

Tanulság 3: Jönnek flickr-re a bénábbnál bénább képek majd.

2 hozzászólás

Submit a Comment
  • faky

    Grat a géphez, várom a képeket! :)

  • szilveszter

    gratula, most irigyellek :) en szandekosan vizsgaidoszak vegere hagyom a temat, mert a visszateritesre mar tenyleg nincs eselyem, es meg mindig nem sikerult dontenem a canon vs nikon ugyben…

    a poen az, hogy az oldal szelen az adsense-ben ott a 220volt 400d reklamja :D

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment