Schönherz felújítás

SCHTavaly májusban kezdték el felújítani PPP (Public-Private Partnership) keretében a BME Schönherz Zoltán kollégiumát, ahol én is laktam. A kollégium híres arról, hogy a bent lakó több, mint 1000 ember nem csak egy ideiglenes szállásnak, hanem otthonának tekinti az egyetemi évek alatt. A schönherzesek ragaszkodnak „a házhoz”, így nem csoda, hogy volt nagy sírás-rívás a kiköltözéskor, meg egy egész egy hetes rendezvénysorozat, amivel a szervezők el kívántak búcsúzni az épülettől. Az átépítés ideje alatt az emberek nagy részét a Terminus-ba helyezték, én viszont azon szerencsések közt voltam, akik először a Vásárhelyiben, majd a Kármánban kaptam helyet.


A felújítást a Hérosz Zrt végzi, akik szerintem elég korrekt munkát végeztek a Kármán rendbetételénél is. A tervezett átadási idő idén május. Aztán hogy beköltözhetünk-e még idén, az az egyetemtől függ. A felújítás állapotát megtekinthették az érdeklődők Októberben, az egyik VPK-s fotókörös csaj csinált pár fényképet is. Felülről lefelé haladnak az építkezéssel, akkor a 18. szint már majdnem készen volt (kb. szerkezetkész volt, azt hiszem erre azt mondják), az ENT és FNT körül pedig még az elválasztó falak is hiányoztak.

Ami miatt viszont ezt a postot írtam, hogy eredménye született annak a pályázatnak, amit a liftközök dekorációjára írtak ki. A koncepció az volt, hogy valami mozaikos minta legyen minden emeleten. Íme a nyertes pályamű, Havrán Judit alkotása:

SCH liftköz

A képre kattintva megtekinthető a többi pályamű is – hát, vannak elég érdekes alkotások. :)

Összehasonlításképpen ilyen volt a régi liftköz (14. emelet):

Régi liftköz

2 hozzászólás

Submit a Comment
  • Aadaam

    Hat ezt (is) jobb lett volna inkabb a bentlakokra bizni.

    Az a baj, az Universitas (aki a palyazatot meghirdette) nem egy otthonban gondolkodik hanem egy szallashelyben.

  • GK

    Őszintén szólva szerintem ez sokkal igényesebb lesz, mint amiket mi szoktunk a falra festeni. Én örülök ennek. A Kármán (kinézete!) is sokkal jobban tetszik, mint amilyen az SCH volt. Persze ha meglépik a közösségi élet olyan szintű kiírtását az SCH-ban is, mint itt, az már nem fog tetszeni. De majd meglátjuk. Én egyelőre elégedett vagyok a munkájukkal.

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment