The Man from Earth

Végre egy olyan film, amilyenre már nagyon régóta vártam. Lehet, hogy egyedül vagyok vele, de én mindig próbálom követni a történetet, és egy film élvezeti értékéből rengeteget levon nálam, ha tele van logikai bukfencekkel, olyan dolgokkal, amik nincsenek normálisan megmagyarázva*, legfőképpen azért, mert a forgatókönyvíró egy tehetségtelen alak, aki megelégszik az amerikai közönség által már elfogadhatónak ítélt legalacsonyabb színvonallal is. Na itt minden klappol.

* Ha valakit érdekel, indíthatok egy olyan sorozatot, ami ilyen jellegű fikázásról szól. Ebben jó vagyok. :P

Man From Earth

Ne tévesszen meg senkit a csicsás űrlövöldözős-ufóirtós feelinget árasztó plakát, a film egy egyhelyszínes darab, egy baráti társaság beszélgetéséről szól. Anélkül, hogy különösebben le akarnám lőni a poént, az épp elköltözni készülő főszereplő bejelenti – némi unszolás árán – egyetemi oktató barátainak, hogy ő bizony egy ősember, és a pleisztocén földtörténeti kor óta 34 éves, nem öregszik. Persze mindenki a maga módján közeledik a bejelentéshez, van aki érdeklődik, van aki kétkedik, és van, aki egyszerűen tényként kezeli, hogy sokéve ismert barátja bedilizett.

Főhősünk abszolút mértékben szimpatikus szereplő, és készséggel mesél életéről a hallgatóságnak, aki próbál fogást találni rajta, de nem tud. És a néző sem. A néző is elgondolkodik rajta, hogy kinek is van igaza, tényleg hülyeségeket beszél-e, vagy akár meg is történhetett…

Tovább nem érdemes ragozni a sztorit, akinek ennyivel felkeltette az érdeklődését, az nézze meg, akinek meg nem, az nézzen TeleTubbies-t vagy valami jobbfajta agyatlan öldöklős filmet. :)

Amúgy kérdés filmnézés utánra: Ti mit kérdeztetek volna tőle?

6 hozzászólás

Submit a Comment
  • gaba

    Én is nagy lelkesedéssel vágtam bele a történetbe, nagyon tetszettek a szereplők, a környezet. Csak aztán egyre bénább lett. Egyáltalán nem volt plauzibilis a fickó, ahogy viselkedett, lélektanilag képtelenség volt. Aztán a történelmi személyekkel való egyezősége, ezt csak az képes elhinni, aki a végtelenségig naiv, és fogalma sincs a dolgokról. Kitalálhatták volna ügyesebben a dolgot. Így leginkább csak bosszantott.

  • GK

    Na igen, az a része kicsit meredek a filmnek, de azt viszont magában egy elég érdekes okfejtésnek tartom. Egyébként – ha az alapsztorit tényként elfogadjuk – akár még igaz is lehetne.

  • Ksf

    nos Gaba, ez egy nagyon jo fikcio volt. Csak az nem kepes egyesulni az ilyesmivel aki valoban hisz abban ami nem bizonyithato. Te hiszel???
    En nem. Nincs olyan valtozat ami nem tehetne eleget a valosagnak.

  • Lesi

    Szerintem meg épphogy a jézus-buddha párhuzam része volt a legérdekesebb és egyben legerősebb része része a történetnek……………..egyébként meg nézzétek meg a Hollywoodi átlagtermést, agyatlan zombiknak készülő filmeket fogtok találni rohadásig. Igenis kellett már egy ilyen mozi, ami egy kicsit az agyat (ha van benne fantázia) is megmozgatja. Szóval a közelmúlt legkellemesebb filmélménye volt. UFF

    u.i.: „lélektanilag képtelenség volt” Ilyen jól vágod a 14.000 éves emberek lélektanát? :)

  • newen

    Szerintem a film nagyon jó volt. Sőt a lehető legjobb amit eddig ilyen témában látam pedig nem kevés ilyen volt. Ha valaki gondolkozni akar Z ÉLETEN S AZOK KÉRDÉSEIN A VALÓDI TÖRTÉNELEMRŐL. Akkor tökéletes a film

  • ChrisDry

    Most néztem meg, tényég jó kis film, kár, hogy igazi nagy csavar nem volt benne, de mivel új megvilágítást adott, ezért 10/10, most így az év elején. Az a baj, hogy ha betonbunkerbe bújik az ember akkor sem lehet világháborúkat, járványokat átélni, a bomba nem válogat… hacsak nem hallhatatlan és nem fog rajta a golyó se semmi. Ilyeneket eretnekként megégették anno. Vagy nagyon jól kell rejtőzködni vagy barlangban kell átvészelni minden nagyobb háborút.

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment