Adium suxx

Pálesz tanácsára az MSN használhatatlansága okán elkövetett kirohanásomra pár órával AppZapper-rel szépen legyalultam az egész Adium-ot, majd újra feltelepítettem a legújabb verziót. Azóta érdekesmód működni látszik libpurple-östül, mindenestül. Két napja legalábbis nem pattant vissza egy üzenetem sem. Bízni benne persze még elhamarkodottság lenne :), viszont elmondhatjuk, hogy valóban összefüggés áll fenn az évek óta frissítgetett, Beta verziókat is megsínylett Adium config-om és az MSN működése között… :)

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem marad a GTalk a primary acc-om, se azt, hogy az MSN innentől nem suxx (miért nem adja ki a protokoll leírást az MS? Miért nem a hálózatot fejlesztik a béna flash-es überanimációk és a szövegben minden második szót nagy ugráló izévé változtató überintelligens ficsőrök helyett?), mindössze annyit jelent, hogy hajlandó vagyok használni, amíg működik…

7 hozzászólás

Submit a Comment
  • Pálesz

    Elmondom neked, GK, hogy azért nem adják ki a protokollt, mert az MSN-t használó emberek 99,8 %-a Live Messenger-rel használja, amivel viszont tökéletesen kompatibilis a dolog.

    A maradék pedig elenyésző ahhoz, hogy érdekükben álljon ezzel foglalkozni.

  • faky

    Nekem Adiummal az is a bajom, hogy ha megszakad a net (ami albiban gyakran megesik), akkor továbbra is úgy látom hogy elérhető vagyok, közben más már rég nem lát, én meg nemtudom elképzelni miért nincs reakció a mondataimra, mégcsak azt sem írja ki hogy nem ment el az üzi.

  • GK

    @Pálesz: Az gondolom nem merült még fel benned, hogy azért használja az emberek 99.8%-a az amúgy hihetetlenül fos Live Messenger-t, mert nincs kiadva a protokoll leírása?

    Jó, persze, a MS-nak ez az érdeke. Ezzel nem is lenne baj, ha a Live Messenger nem lenne akkora szar, amekkora.

  • Rolee

    Jee GK visszatért, a Windows fellélegezhet, nem megy tönkre a bojkottba. :)

  • GK

    Ha-ha.

  • Pálesz

    Érdekes módon a legtöbb felhasználót tömörítő im,cset,voip programok egyike sem adta ki a protokollt… (MSN, Yahoo Messenger, Skype, …)
    Valamiért az emberek mégis csak ezt használják.

    Egyébként az MSN kliens lehet, h kicsit lassu, de teszi a dolgát, szöveget irok bele, és átmegy a másik félnek, fájl küldök, átmegy, videózók, beszélek átmegy, jah és amit a másik oldalon beletolnak, az nekem is megérkezik.

    Tisztelt OpenSource közösség, tessék jobb, szebb, csillivillibb programot csinálni, hogy az idi***ta emberek is azt használják, és akkor majd nyilván el fog terjedni a jabber, meg a hasonló dolgok. Addig marad a kézenfekvő, mindenhol elérhető MSN.

  • GK

    Valamilyen szinten igazad van, tényleg nem adják ki a többiek sem. Ellenben sokunknak, akik nem a MS MSN kliensét használjuk feltűnt, hogy sokkal megbízhatatlanabb a libpurple MSN-nel, mint mással, aminek sokak szerint az az egyik fő oka, hogy mire az Open Source közösség implementálja úgy-ahogy a protokoll aktuális verzióját, a Microsoft kiadja a következőt, ami „tök véletlenül” nem kompatíbilis az előzővel. Én el tudom hinni. Ez szándékos kicseszés.

    A hivatalos MSN kliensről szerintem előbb-utóbb fogok írni egy terjengősebb postot, szerintem tökéletesen elk*rt egy dologról van szó; addig gondolj bele, hogy az ismerőseid hány százaléka használ MSN plus-t.

    Az Open Source közösség megteszi a tőle telhetőeket, a Pidgin már egész barátságos kliens. A reverse engineering meg nem egy leányálom, te is tudod.

    PS: Avatart tudsz kreálni a gravatar.com-on a bloghoz. :P

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment