WWDC értékelés

Hát, kb. félig jöttek be a dolgok, amikre a WWDC kapcsán számítottam. Lett új iPhone, méghozzá nem is rossz, viszont én sokkal nagyobb változásra számítottam. Nem kapott se jobb kamerát, se videotelefonálási képességet. Szerintem a legnagyobb újítás az egészben az ára. Amivel – be kell valljam – engem jól meg is szívattak: így ugyanis biztosan nem fogok tudni upgrade-elni, mivel szinte kizártnak tartom, hogy a régit el tudjam adni árban.

Az upgrade amúgy is elgondolkodtató kérdés: a 2.0-ás software-t mi, iPhone EDGE tulajok is meg fogjuk kapni, a GPS, jobb akksi (12 nap rendelkezésre állási idő!!) és 3G pedig nem ér meg még $199-t.

Két dolog, amiért az Apple kapja be:

  1. Mert nincs még mindig normális Bluetooth (ahogy elnézem, soha nem is lesz)
  2. Ráncfelvarrást kapott a .mac a MobileMe formájában, de még mindig fizetős(!). Nem értem, miért nem tudják desktopon is a Google app-jait erőltetni a sajátjaik helyett, vagy legalább egy olyan konstrukciót kialakítani, mint pl. a flickr (ingyenes a szolgáltatás és csak a nagyobb tárhelyért/prémium szolgáltatásokért fizetsz).

Érdekes, hogy Mac-ről szó sem volt az egész nyitóbeszéd alatt. (Ok, volt „Snow Leopard” sneek peek, de hadd ne kezdjem már én is csorgatni a nyálamat rá 1 évvel a kiadása előtt…)

2 hozzászólás

Submit a Comment
  • Aadaam

    Igen, ez az apple userek alapveto felelme, hogy a mac termekvonal elobb-utobb lehet, meg fog szunni, mivel senkit nem erdekel, az apple a kutyuibol el meg…

  • GK

    Ez szerintem eleg eros tulzas, a Mac – foleg mostanaban – egyre nepszerubb, ugyhogy esze agaban sincs az Apple-nek abbahagyni a fejleszteseket szerintem, mindossze szamukra mar foleg nem a Mac-rol szol az uzlet. Es igazuk is van.

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment