Nyári panorámák

Idén volt szerencsém a Mátrában, Fallóskúton és a Balatonon is eltölteni egy-egy hetet, a fényképezőt persze vittem magammal. A mátrai út előtt vettem egy gagyi – de nekem megfelelő – Hama állványt, amit persze egyből ki is kellett használni – nosza, csináljunk panorámaképeket! A képekből nagyfelbontású QuickTime VR (Virtual Reality) panorámákat ácsoltam (vannak jobbak és kevésbé jók is, építő jellegű kritikát elfogadok). Kattintsatok a kis képekre hogy ti is megcsodálhassátok őket!

Tipp: Jobb gomb, mentés másként, majd nyissátok meg QuickTime-mal a file-okat és nézzétek full screen-ben, mert úgy lényegesen jobb.

Miért QuickTime? Mert sokkal élvezhetőbbek a képek QTVR-ben, mint egy batár JPEG-ként. Nem mellesleg progresszív formátum, tehát már akkor látsz valamit a panorámából, amikor a böngésző még nem szedte le az egészet. Egy ilyen panoráma sokkal jobban visszaadja a látottakat, mint akár sok egymás mellé tett fénykép. A videónál meg azért jobb, mert kisebb fileméretű, nagyobb felbontású és te kontrollálod.

Mátra

Ágasvári csúcs:


Kilátás az Eger felé tartó útról:

Erdő:

Galya-tető:

Pelyhes-rét:

Balatonalmádi

Móló, napkelte előtt:

Móló, napkeltekor:
Sajna egyre világosabb lett, miközben forgattam a fényképezőt… :)

A partról éjjel:

4 hozzászólás

Submit a Comment
  • Pálesz

    Über

  • bodzasfanta

    brutális lett mindegyik! gratulálok!

  • GK

    Örülök, hogy tetszenek :)

  • faky

    Szépek lettek!

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment