Akkor és ma

Böngésztem az információs szupersztrádát, és elfogott a nosztalgia, amikor ráakadtam erre:

Action Player, AmigaOS

Régen így néztem én is videókat. 160×120-as is akadt köztük, igen. Tök boldog voltam, amikor a PowerPC Amigámmal le lehett játszani egy MPEG1-es VideoCD-t szinte akadás nélkül… Ezzel szemben ma, 1080p:

1080p

6 hozzászólás

Submit a Comment
  • faky

    És egyszer majd eljön az idő, mikor az 1080p lesz elavult. El nem tudom képzelni miket tudnak még kitalálni hogy jobb minőség legyen.

  • GK

    3D? :)

  • neongod

    Épp tegnap akadt a kezembe egy 1995-ös 576KByte. Van benne egy cikk, hogy „mit hoz a jövő 2000-re” :D Azt jósolják, hogy a számítógépeket hanggal fogjuk vezérelni és a billentyűzet szerepe elhalványul. A játékok full fotórealisztikusak lesznek, sőt esetleg 3D-sek is! ;) A játékok irányítását virtual reality öltözékkel végezzük majd. Az adatokat pedig újraírható(OMFG!) CD-ken tároljuk! ;) Úgy látják, hogy a Pentium1 akár 7szeresére is gyorsul majd, a PowerPC pedig olyan gyors lesz, hogy az szinte elképzelhetetlen, sokáig nem is lesz olyan program ami ki tudná használni a képességeit :)
    Azért a hangirányítástól eltekintve annyira nem is tévedtek sokat.

  • GK

    Ja. Épp múltkor volt beszédfelismerés laborom, kb. az a végkövetkeztetés, hogy még mindig sehol sem tartunk beszédfelismeréssel; hatékonyan csak kis szótárakat tudunk felismerni.

  • neongod

    Lehet, hogy ez már az én perverzitásom, de nekem az amigás ablakkeret jobban tetszik :D

  • Ákos

    nekem a regi, szemcses, mai szemmel nezve rossz minosegu videok lejatszasa nagyobb oromet okozott, mint ma egy 1080p :P

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment