iPhone ikon a Finderben

Ismert, hogy Leopard óta a hálózatba kötött Mac-ek a megosztások ikonjaként egy, a gépről magáról készült ikont használnak, ami roppant jól mutat. Jailbreak-elt iPhone-ra elérhető a Netatalk csomag, amivel kedvenc iPhone-unk is látszik a hálózatban (technically speaking: AFPd szerver Bonjour-os szolgáltatás-hirdetéssel). A probléma persze az volt, hogy mivel alapból nincs ilyen szolgáltatása az iPhone-nak, ezért az OS X nem ad neki szép iPhone ikont sem. A megoldásért Czo 2 napot szopott mindenféle plistekkel meg broadcastekkel, de lényeg, hogy egy telepítő csomagba összegyúrt mindent, ami ahhoz kell, hogy az iPhone megkapja a megérdemelt ikonját.

Letöltés

picture-21

5 hozzászólás

Submit a Comment
 • vinczepetya

  Maxiriszpekt érte Czo-nak! És Búék!:)

 • peter

  sziasztok!

  adva vagyon egy macbook air meg egy iphone (jbk-t)
  mindkettőn felrakva a netatalk de mégsem látszik az ikon a finderben – azaz nem megy a file transfer

  segítsetek, pls!

  (nem értek a géphez, tehát türelmesen, lassan, hogy megértsem)

  million tx

  peter

 • Czo

  Milyen kapcsolodas van a 2 eszkoz kozott? egymassal wifiznek vagy valami routeren / access pointon at? Telefon ujra volt inditva miota fel lett rakva a netatalk?

 • peter

  kedves Czo,

  SMC-n keresztül kapcsolódnak
  teli újra lett indítva

  üdv
  peter

 • Czo

  Vannak routerek amelyekben lehet mindenfele firewallos dolgokat allitgatni. Pl van linksys router, ami ha igy van beallitva, a 2 portjaba dugott mac se latja egymast, se finder, se itunes, se semmi. Esetleg meg lehetne nezni ezeket a beallitasokat. De en nem ismerem a routered menujet.mert ha telora felraktad, akkor az megy. mac pedig defaulte megtalalja a masikat. Tehat a gond leginkabb csak az smc cucc lehet.

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment