iPhone billentyűzet trükkök

Az iPhone billentyűzetéről kevesen tudják, hogy sokkal összetettebb, mint elsőre látszik, és a fejlesztők tényleg megpróbálták a gépelési lehetőségeinket a készülék fejlett képességeihez igazítani.

Az egyik kevesek által ismert tulajdonság, hogy mivel a telefon multitocuh képernyővel rendelkezik, ezért a számítógép shift billentyűjéhez hasonlóan is használhatjuk a shift és az „123” (különleges jelekre váltó) gombokat: egyik ujjunkkal megnyomjuk ezeket, a másikkal pedig emellett lenyomjuk a kívánt betűt vagy jelet. A billentyűk hatása addig érvényes, amíg nyomva tartjuk őket.

A másik általam pár hónapja talált remek ötlet, hogy bizonyos „húzásos technikával” is használhatóak ezek a gombok: pl. nagyon egyszerű úgy felkiáltójelet írni, hogy lenyomjuk az „123” gombot, majd az ujjunkat fel nem engedve áthúzzuk a kívánt írásjelre, és ott elengedjük. Vesszőt, mondatvégi írásjeleket, stb. például mindig így szoktam írni, mert nagyon gyors. Ugyanígy használható a shift gomb is nagybetűk írására.

1 Comment

Submit a Comment
  • tothur

    Kössz a tippeket. A multitouch technológia és az érzékeny kapacitív kijelző tényleg jóvá teszi a cuccot. Bírom is,kivéve amikor nem(de ezt megírtam twitteren).

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment