Egy nap az iPhone-nal

Mobiljaink már annyira hozzánk nőttek, hogy gyakran észre sem vesszük. Ezek az eszközök már rég sokkal több dologra jók, mint pusztán a telefonálás. Bele sem gondol az ember, de lehet, hogy egy nap akár több, mint egy órát is a telefonja képernyőjét bámulja. Ez mindenképpen szót érdemel. Mindenki másra használja a készüléket, nincs általános recept. Én megosztom veletek egy átlagos napomat.

7:50: Valamikor 7:30 és 8:00 között egy alkalmas időpontban ébreszt a SleepCycle. A telefon egész éjjel az ágyam sarkán, a lepedő alatt nyugszik és méri a mozgásokat, ezt dolgozza fel a program, hogy megpróbáljon egy olyan alvásciklusban felébreszteni, amikor a legkönnyebben ébredek. Remekül bevált!

8:20: Ellenőrzöm indulás előtt az időjárást a beépített Weather programmal.

8:40: A trolin munkába menet a Stanza-val olvasok. Jelenleg szerintem ez a legjobb e-book olvasó program iPhone-ra. Sokan kételkednek benne, hogy mennyire lehet olvasni iPhone-on, de szerintem elég kényelmes a buszon menet közben egy kézben tartani az iPhone-t, amit bármikor becsúsztatok a zsebembe, ha kell a kezem, pl. le kell szállni. A kijelző elég fényes és éles ahhoz, hogy akár sötétben, akár világosban remekül ovlasható maradjon. Aki még mindig kételkedik a szavaimban, annak elmondom, hogy legutóbb a Gyűrűk Urát olvastam ki így…

9:10: Beérve a munkába az általam elvégzett feladatokra fordított időt folyamatosan rögzítem a BillingsTouch segítségével, amiből hónap végén elkészül az elszámolásom. Ezt a programot nyomogatom nap közben a legtöbbet, mert egy nap 3-10 ticketet is megcsinálok általában, a BillingsTouch-ban pedig mindegyiket igyekszem pontosan vezetni. Cigiszünetek előtt pause, utána folytatás gombot kell nyomkorászni, egyszóval sokat használom.

9:53: Behúzom a strigulát a Tallies-ben, hogy hány reggeli péksütemény árával jön nekem éppen Czo. :)

11:09: A webrádióban egy jó szám megy, a címe persze nincs kiírva. Sebaj, a Shazam segít, felismeri a szám címét és előadóját. Néha magam sem hiszem el, hogy milyen jól működik…

13:30: Kölcsönadok valamit egyik munkatársamnak, ezt felírom a Circulator-ba, ha tárgyról, vagy a Bank of Me-be, ha pénzről van szó. Bármikor egy pillanat alatt ellenőrizni tudom, hogy ki mivel tartozik nekem, illetve hogy én mivel tartozom másoknak. Így nincs kellemetlenség abból, hogy elfelejtem megadni.

14:21: Szükségem van egy jelszavamra, amire nem emlékszek, viszont azt nem az én gépemnél kell beírni, így inkább viszem a telefont és a Wallet iPhone verziójából keresem elő azt.

14:44: Eszembe jut valami fontos teendő, felírom a Things-be. Felírhatnám a desktop verzióba is, de munka közben másik felhasználóval vagyok bejelentkezve, az átjlentkezés pedig lassabb, mint csak előkapni az iPhone-t.

Jobs17:10: Ma nem túlórázok. Beállítom a másik idő menedzsment alkalmazásomban, a Jobs-ban, hogy ma 9-5-ig dolgoztam. Ez segít az elszámolásnál, és mivel külön program, nem keverednek össze az adatok.

17:20: Hazafelé a Reeder-rel elolvasom az RSS-ben érkező híreket, és esetleg benézek Twitterre is a Tweetie-vel. Ezt a két remek programot szerintem senkinek sem kell bemutatnom.

17:32: A trolin elgondolkozok valamin, utánajárok Wikipédián a Wikipanion appal. Jobb, mint a mobil Wikipedia, mert könnyebb, gyorsabb vele a navigáció.

17:39: Be kell mennem a boltba bevásárolni. Még jó, hogy felírtam a ShoppingList-be, hogy mit kell vennem, különben a kávét tuti elfelejteném.

17:55: Látok az utcán valami érdekeset, lefényképezem. Mivel úgysem történt ma semmi izgalmas, lehet akár ez a 365project mai képe, úgyhogy töltöm is fel a Flickr app-al. Minden napra egy kép.

21:40: A barátokkal elmenünk sörözni, utána haza kéne valahogy jutni. Nade hogy is? A Safari segítségével a BKV oldala megmondja, hogyan, viszont az indulási időpontokat már szívesebben nézem meg a BpMenetrend-del. Mi melyik megállóból mikor hová. :)

23:30: Itt az ideje az esti mini edzésnek. Lássuk, mit mond ma a 100 Pushups! Hm, ma este 160 fekvőtámasz lesz. Szépen mutatja melyik adagban mennyit kell lenyomni, egy-egy adag között mutatja a pihenésből hátralévő időt. A végén elégedetten nyugtázom a fejlődési statisztikát.

23:44: Fekvőtámaszok után bejegyzem a Streaks-be, hogy ma nem voltam lusta edzeni. Egy naptárat jelenít meg, amiben napokat tudunk beikszelni. Ha már régóta nem volt X, az általában elég ösztönző erő ahhoz, hogy aznap ne lustuljak.

00:10: Van már új How I Met Your Mother? Elindítom a TV Forecast-et és megnézem. A program mutatja, hogy melyik kedvenc sorozatom melyik résznél tart, és az mikor jött ki, mikor jön a következő. Ma épp nem volt, de holnap úgy néz ki, le kell töltenem.

Túlzásnak tűnik? Lehet, hogy az. De ezek az apró programok hatékonyabbá, hasznosabbá teszik a napomat. Szeretem őket. Várom a hasonló írásaitokat! Dobjatok egy linket rájuk a kommentbe!

3 hozzászólás

Submit a Comment
  • Zoknee

    Sörözés után pusápolni nem a legnyerőbb ötlet. Kell 1 iPhone : )

  • GK

    Valóban nem, nem is szoktam, de próbáltam minél több dolgot belesűríteni az írásba :)

  • Köszi a tippeket!!!

    Én PocketFlicks-be beírom, ha egy jó filmet ajánl valaki, legközelebb azt a BluRay lemezt fogja a Netflix küldeni, ha az épp itthon levőt visszaküldtem.

    U-Verse TV-vel be tudom állítani, hogy milyen műsort vegyen fel otthon az AT&T IP-TV DVR, ki tudom törölni ami már nem akarok tartogatni. Nemsokára a felvett programokat iPhone-on is meg fogom tudni nézni.

    Gas Cubby-ba beírom, hogy mennyit tankoltam, kiszámolgatja és grafikonba berajzolja mindkét autó átlagfogyasztását.

    WeatherBug-al a szomszéd iskolában levő időjárás-szonda mérési eredményeit és az előrejelzést böngészem, ha valahova megyünk, megnézem, hogy ott milyen az idő.

    Tengerpartra indulás előtt a Tide Graph-ban megnézem, hogy apály vagy dagály várható, mert dagálykor veszélyes gyerekekkel menni.

    Sigalert.com-on vagy Google Map-en megnézem az autópályák és forgalmasabb utak forgalmát, már rengeteg dugót elkerültem ezzel.

    Ha éjszaka egy érdekes csillagképet vagy bolygót látok, Starmaps-en el meg tudom keresni, arra forgatja a csillagtérképet, amerre a telefont tartom.

    ReelDirector-al hamarabb tudom a telefonon felvett klippeket összevágni, mint iMovie-val. TwitVid-el tolom őket a Twitterre.

    7 Chords-al szinte bármilyen gitárakkordot ki tudok nézni. Sajnos nem tudja a gitáron lefogni helyettem… :)

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment