Új vonatok?

Épp a minap pampogtam a MÁV fantasztikus menetrend változásáról, és ma úgy hozta a sors, hogy nem jött össze a hazaút a Keletiből induló gyorssal, úgyhogy kénytelen voltam átmetrózni a Délibe, ahonnan az egy órával későbbi személy indult. Na, ott ért a meglepetés, mert az ilyen:

Új vonat

Vagyis: tök új vagon, egybenyitott tér, szép, igényes, kultúrált. Nekem a Combino jutott eszembe róla, csak itt sokkal több a hely. Egyedül azt a zavaró dolgot vettem észre, hogy itt is vannak ablakok közti elválasztó mellett lévő, „félig ablak nélküli” székek. Tetszett, valahogy a 2 órás utat is elviseltem, amin kivételesen nem volt késés sem. :)

Ja és még valami: Tompika szólt, hogy lesz új Elvira!

Új Elvira kicsi

7 hozzászólás

Submit a Comment
  • Tompika

    Ember!

    Ne reklamozd nagyon, hogy a Stadlerek lettek beallitva szemelyvonatnak! Szeretnem, ha a jovoben is annyi hely lenne rajtuk, mint amennyi akkor volt, amikor vasarnap jottem Budapestre. :-)

    T

  • GK

    Jó.

    TÖK BÜDÖS VOLT A VONATON! Szerintem senki ne jöjjön ezekkel!

    :)))

    Amúgy Te nem buszozol? :)

  • Tompika

    Azota nem buszozok, hogy egy rendkivul intelligens ember – nevezzuk egyszeruen Jancsinak – kitalalta, hogy nem kell annyi busz. A helyzet meg az, hogy kellene, mert igy nem ferunk el.

  • faky

    Ilyenen én akkor utaztam mikor Keletibe kisiklott egy vonat és lebénult minden. Mielőtt felszálltam volna kétszer is megnéztem, hogy biztosan jó helyre megyek e. :)
    Tényleg szép, modern, halk, kényelmes, kár hogy csak kevés van belőle.

  • faky

    Na itt az új elvira! Az mondjuk király hogy http://www.elvira.hu -ra alapból angol nyelven jön be..

  • GK

    Jaja. Az angol nyelv mondjuk eddig is így volt, gyanítom, a böngésző által lekért nyelven jelenik meg, ami ugye angol OS X-en angol.

    Az a bajom ezzel az új rendszerrel, hogy hogyha ott hagyom a kikeresett menetrendet egy időre, akkor fogja magát és frissíti az oldalt, eltüntetve a keresett vonataimat. (Meg kiírja, hogy hibás állomásnév.)

    A másik meg, hogy már egy hónapja írtam a MÁV Informatikának, hogy Safariból bugzik az oldal, nagyjából leírtam a megoldást is, de úgy néz ki, nem volt idejük átírni azt az egy sort…

Trackbacks for this post

  1. New York – Élménybeszámoló II. | GK blog

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment