8 hozzászólás

Submit a Comment
  • Happy

    Ez kb olyan mint az evolúció. Valószínűleg azért bukik el valami, mert nem éri meg. A palm is valamit elronthatott ezért van ott ahol most. De mindig vannak új ágak, mint most az Apple rendszere, vagy a Google Android. Szerintem az informatikában nem szabad csökönyösen ragaszkodni a múlthoz…

  • GK

    Ebben igazad van, viszont a PalmOS volt az a rendszer, ami a maga idejében (és itt már csajnos csak múlt időben beszélünk) a legtöbbet nyújtotta a mobil piacon. Én úgy látom, hogy a jelenlegi megoldások – bár technikailag sokmindenben fejlettebbek, lévén 2007-et írunk – egyike sem ötvözi a PalmOS minden előnyét, és ez az, ami miatt folyamatosan duzzogok. :) A legrosszabb persze az az egészben, hogy kész a PalmOS 6, ami akkor, amikor kijött, egy state-of-art rendszer volt, és méltó utóda a PalmOS 5-nek – de a Palm Inc. úgy döntött hogy inkább hosszú távon csődbe akar menni, és nem használta (csakúgy, mint a többi, „zombi” gyártó, aki a MS-rabszolgaként zsebvindózzal kábította a népet).

    Szóval nem azért kár, mert hagyják elveszni, tönkremenni, hanem azért, mert én szerettem és nincs más alternatíva. (Android: majd ha lesz, meglátjuk. Apple iPhone: nem PDA.)

  • Happy

    Apple megnyitja hivatalosan a fejlesztést, szerintem akkor már PDA lesz… Igazad van, az alapvetően elvárható lenne, hogy egy múltbéli rendszer pozitív tulajdonságait tovább örököltessék, valaki ezt lopásnak nevezi, és ebben a Microsoft elég jó.:) Én amúgy elégedett vagyok a jelenlegi Windows-os PDA-mmal.

  • GK

    iPhone: amint lesz rá lehetőségem, és is abban az irányban akarok továbblépni, és igazad van, _nagyjából_ helyettesíteni is tudja a Palmomat és a telefonomat is, de ilyen vagy olyan jó az a touchscreen nem számít, mert pl. nagyon fog hiányozni, hogy Palmon a ceruzával mindig gyors rajzokat, feljegyzéseket készítettem. A billentyűzet lassú. Az onscreen billentyűzet meg – te is tudod – még rosszabb.

    MS: Lehet hogy én vagyok egyedül ilyen hülye egyedül, de én sikítva rohanok ki a világból ha PocketPC-t kell használnom. Próbáltam, és nem tetszik. Lassú, logikátlan, felesleges dolgokkal van tele, lassú, instabil, hackhegy, lassú, de legfőképpen lassú. :) És nem utolsó sorban PIM-re használhatatlan.

  • Happy

    Nem tudom mikori verziót próbáltál, de nekem ennyire nem rosszak a tapasztalataim. Az új rendszer sztem teljesen rendben van, és nem csak felhasználói szinten ismerem, mert 1,5éve fejlesztek ilyen eszközökre.

    Nekem nem hiszem, hogy iPhone a következő lépés, de elképzelhető.

    PPC szerintem nagyon jól tesre szabható a külső programok segítségével, ezáltal olyan felületet érsz el amilyet szeretnél. Ha iPhoné tetszik olyat, ha másmilyet akkor olyat… Egyedül tényleg a sebesség lehet a gond, de nekem pl egy 200Mhz-s gépem van, és nem panaszkodom.

    Új rendszer nem fagy, és nincs is tele hackekkel, legalább is én nem sűrűn találkozok már velük fejlesztés közben. Majd suliba ha összefutunk megmutatom, ha gondolod, persze ha előítéletekkel jössz akkor nincs értelme, de a MAC is egy kompromisszum, ott is el kell fogadni az ő felfogásukat a használatról, nincs ez másként itt sem, kérdés, hogy az neked megfelel e…

  • GK

    Megpróbálhatsz meggyőzni, de eddig senkinek sem sikerült :P

  • Happy

    Akkor nem próbálkozom, csak tanácsolom, hogy légy nyitottabb.:)

  • GK

    Úgy értettem hogy majd megmutogathatod, mit tud a ketyere, ha összefutunk. :)

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment