Pannon UMTS net Leopárddal

Megy. Hozzávalók:

1 db OS X-es gép Bluetooth-szal és Leopárddal
1 db Pannon előfizetés
1 db Internet előfizetés a Pannonnál
1 db UMTS/GPRS képes Bluetooth-szal ellátott mobiltelefon (esetünkben Sony Ericsson)
1 db Czo akit mindig lehet csesztetni, hogy miért nem megy
+ rengeteg pénz

Recept:

Előszöris a telefonon be kell lőni a netet. Ha ez még nincs meg, akkor Sony Ericsson telefon esetén a gyártó honlapján lévő Támogatás > Készülékbeállítások menüpont alatt el tudjuk küldeni magunknak a helyes beállításokat. Ha nem S-E, akkor lehet próbálkozni a Pannonnál.

Utána nyomogassuk végig a Bluetooth varázslót, ami nagyon rendesen fel is ajánlja, hogy bejúzolja a telefonunk internet előfizetését. Az utolsó oldalon K800i esetén én értelem szerűen a „Sony Ericsson”-t és a „GPRS (GSM/3G)”-t választottam ki, user/pass maradhat guest/guest, APN névhez viszont kéretik beírni, hogy „net”. (Ha nincs net előfizetésed, de mégis ezt a guide-ot olvasod, akkor megpróbálkozhatsz azért a „wap”-pal is, ez elvielg csak a 80-as porthoz ad hozzáférést, tehát csak webezni enged, azt viszont elvileg enged.) A „CID” nem más, mint a telefonon az adatkapcsolatok menüben az internet kapcsolat (Pannon W@P vagy aminek nevezted) tulajdonságainál említett „külső azonosító”.

Elvileg innentől megy. Ha rakattunk ikont a menübe, akkor onnan is lehet csatlakozni, ha nem, akkor csak a Network Preferences Bluetooth eszközét kiválasztva a Connect-re nyomva. Vigyázat! Nem kell kitölteni se telefonszámot, se semmit!

5 hozzászólás

Submit a Comment
 • _flex

  Ide is +írom: neked még mindig jó a Pannon-os kapcsolatod. Nekem valamiért nem megy. Jelezz légyszi!

 • GK

  Igazság szerint azóta volt egy Leopard reinstallom. A telefont újrapárosítottam a géppel, megadtam a varázslóban a guest/guest/net hármast, és most kipróbáltam, remekül megy a Bluetooth menü (ikonra nyomva) telefonomnak megfelelő almenüjében a Connect to Network-ot választva. :)

 • _flex

  A sorok közt olvasva akkor a szűz installt ajánlod a Leopárdra?
  A MenuMeters is megy rendesen? Próbáltad?

 • GK

  Hát, szerintem mennie kell az Archive & Install-nak is, csak nálam valami gubanc volt. Reinstall után áttértem a sokkal többet tudó iStat menus-re. Az működik jól (egyelőre legalábbis úgy néz ki).

 • Peter

  :) Tökéletes. Nokia 6233-mal is működik (Sony 3G-t kell választani szintén). A Nokia scripttel nem ment.

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment