Csengőhangok iPhone-ra – ingyen

Bizonyára már sokan sok helyen leírták és vannak rá más lehetőségek, külön programok is, mégis megemlíteném én is, hogy hogyan lehet könnyedén bármely mp3-munkból iPhone csengőhangot készíteni. Hozzátenném a témában kevésbé járatosak miatt, hogy a csúnya és gonosz birodalmi Apple nem tette lehetővé, hogy bármely zenét csengőhangként használjunk, mivel elgondolásuk szerint egy saját csengőhang-áruház működtetése jelenti a Kánaánhoz Vezető Út következő lépcsőfokát. Szegény ember persze vízzel gőz, úgyhogy kénytelen a szürkeimportált iPhone-hoz csengőhangot is kerülővel szerezni.

Hozzávalók: 1 db Mac, 1 db GarageBand (az iLife része).

  1. Rakjuk fel az iLife ’08-as GarageBand-et, ha még nem lenne fenn, és frissítsük a Software Update-tel a legújabb verzióra, mert a régebbiek még nem támogatják az iPhone-t!
  2. Indítsuk el a GarageBand-et, nyomjunk a New Project-re, majd okézzuk le a felajánlott alapbeállításokat!
  3. Húzzuk át a csengőhangként használni kívánt zenét az iTunes-ból, vagy a Finder-ből!
    Zene importálása
    A beimportált zene
  4. Az idővonalon ügyködve jelöljünk ki egy fél perces részt a zenéből! (Az iPhone sajna van annyira béna, hogy csak fél perces csengőhangokat kezel.)
    A fél perces ismétlődő szakasz beállítása
  5. Ezek után a Share menü Send Ringtone to iTunes menüpontja a barátunk.
    Exportálás
  6. Nem a folyamat zárásaként az iTunes-ban előadóval és számcímmel ellátni a zenét, mivel a GarageBand a projectünk (jelenleg ki nem töltött) adatait fogja az iTunes-nak átküldeni.
  7. Enyhén keverve, szinkronizálással tálaljuk és fogyasszuk egészséggel!

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment