Spam

Én, Gruber Kristóf, ezennel ünnepélyesen kijelentem, hogy soha sem kattintottam még kéretlen levélben lévő linkre (ez alól az egyetlen kivételt a „leiratkozás” link jelenti), és soha nem is fogok, történjék bármi. Soha semmilyen körülmények közt nem fogok semminemű szolgáltatást vagy terméket vásárolni ily módon. Nem érdeklődtem sohasem, és nem is fogok olyan témák iránt, amik kéretlen e-mail üzenetben érkeznek. Nem töltök fizetős warez oldalról, soha nem is fogok. Számomra ilyen jellegű üzenetek küldése a fentiek értelmében teljesen felesleges. Kérem ezeket figyelembe venni és az Internetet annak eredeti céljaira (információ szerzés, -megosztás) használni! Köszönöm.

11 hozzászólás

Submit a Comment
  • faky

    Én, Ferenczy Ákos, ezennel ünnepélyesen kijelentem, hogy detto. :)

  • SPAM leirtkozás link = feliratkozás még többre.

    Gmail a SPAM-ek 100 százalékát kiszűri, már csak ezért is érdemes áttérni.

  • GK

    Ez fatális tévedés. Ha gondolod, megmutatom neked a GMail fiókomat, a spam 5-10%-a (napi 10-20 level) mindig átjut. Kiváltképp idegesít, hogy GMail-lel nem tudom egyszerűen megérttetni, hogy a „!!! SPAM !!!” subject-ű levelek spam-ek. Szűrőt sem lehet csinálni ilyenre. (Elég komplex a levelezésem architektúrája, egy saját szerveren keresztül jutnak el a levelek GMail-re, ami – mármint a saját szerver – maga is szűri őket.)

    A saját szerver spamszűrője (majd megkérdem pontosan milyen program) most tökéletesen el van találva, kéthetente 1-1 spam esik csak be rajta. Sz’al a GMail lemondhat.

  • kobak

    én meg kérhetek teljes feedet? :-)

  • GK

    Twitteren már kifejtettem a véleményemet a teljes feed-ről. Röviden: Szerintem a feed egyedüli célja az informálás, hogy az oldal változott. Az pluszban jó, ha egy kis lead is van benne, hogy el tudd dönteni, hogy el akarod-e a változást olvasni, de a teljes szöveget szerintem nincs értelme belerakni, mert akit érdekel, az igenis jöjjön el magára az oldalra és nézzen itt körül. (Feedben nem lehet kommentelni, nem látod a többi tartalmat, nem látszik az adsense, stb.)

  • kobak

    OK, elfogadom. Akkor maradsz így az olvasóban. Nem próbállak meggyőzni. Látom sok esélyem úgyse lenne. :-)

  • GK

    Azért az érveidet szívesen meghallgatom. :)

  • kobak

    Az én feedolvasási szokásom, hogy az olvasóban végigfutom a bejegyzést, ha érdekes, akkor kattintok,s az eredeti oldalon olvasom végig. Természetesen, ha hozzá akarok szólni, vagy ha olyan a bejegyzés, akkor méginkább ellátogatok az oldalra, hogy elolvassam mások hozzászólásait, véleményét.

    Ha csonka a feed, akkor nem biztos, hogy kattintok, mert a rövid bevezetőben nem biztos, hogy benne van az a gondolat, ami felkelti az érdeklődésem annyira, hogy elolvassam az eredeti bejegyzést. Más a helyzet, ha szerkesztett bevezetővel állok szemben, mert akkor abban benne van minden, ami felkeltheti az érdeklődésem.

    Az adsense meg eleve olyan, mint Nálad a link a levélben. :-D

  • GK

    Értelek. A lead nálam mindig kézzel írt, az első pár mondat tényleg nem lenne jó, ebben igazad van.

  • Fatális tévedés? Ma kaptam 1 spamet, eszembe jutottál. Laglább 6 hónapja nem jött egy sem az inboxomba, de havi 250 landol a SPAM mappában. Három email címről jön a gmail-re levelem és spam.

    „Sz’al” a Gmail tökéletesen működik nálam és az ismerőseimnél is. Biztosan a spam típusától is függ az eredményessége, esetleg a komplex szerver architektórád kavarhat be.

    A teljes feed-et én jólneveltségnek tartom, a rövideket fillérvadászatnak. Ha kommentelni akarok, átkattintok.

  • GK

    Hja, havi 250 spam? Akkor miről beszélünk? :D Nem ugyanabban a nagyságrendben mozgunk: nekem most a Spam mappában 4803 levél tartózkodik, ami 30 napnál fiatalabb. :)

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment