DRM eltávolítása Adobe ePub könyvekről

Kezdjük didaktikusan: a DRM (Digital Rights Management) rossz. A DRM-el védett könyveket csak azzal a programmal olvashatod, amihez eredetileg kitalálták őket. Mivel te rendes vagy, és megvetted a könyvet, ez egy igazi szemétség veled szemben. De persze mindenre meg van a megoldás.

Én naívan vásároltam az egyik hazai webáruházban egy epub formátumú könyvet, amit a Kindle olvasómon akartam elolvasni (tudván, hogy a Calibré remekül át tudja konvertálni). Meglepetten tapasztaltam, hogy ezt nem tehetem meg, mert a könyv DRM-mel védve van ez ellen. Hát megkerestem a megoldást.

Amire szükséged lesz:

A DRM-mentesítés menete:

  1. Győződj meg róla, hogy a könyvet letöltötted, és meg tudod nyitni az Adobe Digital Editions-ben!
  2. Indítsd el a keyfinder.py-t! Ha duplakattra nem indul el, akkor nyiss egy Terminal-t, és a python keyfinder.py paranccsal futtasd! Ez az aktuális könyvtárba csinálni fog egy adeptkey.der fájlt.
  3. Indítsd el a decrypter.py-t! Szintén Terminal-ból indíthatod, ha duplakattra nem indulna: python decrypter.py. Ez be fogja kérni az előbb kreált adeptkey.der fájlt (Key file). Az Input Path-hoz add be a Digital Editions mappáját (nálam a Doucments-en belüli Digital Editions mappa volt az), az Output path-hoz pedig azt, ahová a DRM mentes fájlokat akarod rakni!
  4. A Decrypt Whole Directory gomb indítja el a folyamatot, előbb-utóbb meg fognak jelenni a dekódolt ePub fájlok a kiválaszott könyvtáradban.

A dekódolt fájlokat ezek után szabadon konvertálhatod akármivé, vagy olvashatod akármilyen programmal (pl. a Book Readerrel). Természetesen az így kapott fájlokat csak saját használatra tartsd meg, másnak ne add oda!

Előre szólok, hogy sajnos nem vagyok support fórum, úgyhogy ha nem megy, nem fogok tudni segíteni, kár kommentben ezt kérned.

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment