Mission Control lag

Már egy ideje Twitteren naponta problémázok azon, hogy a Yosemite Mission Control lassúsága miatt használhatatlan a gépem (nem elég a foltos kijelző). Íme egy kis ízelítő:

1. Külső monitor nélkül

Az alábbi videó 240 fps-es felvétel:

Jól látható, ahogy „rángat” minden animáció, ami a pontosan ugyanaz, mint amit a Project Butter megjavított Android Jelly Beanen:

Ott úgy sikerült kiküszöbölni a problémát, hogy a vsync jellel szinkronba hozták a teljes renderelési folyamatot. Na ez szemmel láthatólag az Apple-nek OS X-en nem megy.

2. Full HD külső monitorral

Még rosszabb a helyzet külső monitorral (1980×1080, 60Hz, MiniDisplay port, Apple DVI átalakító):

Jól látható, hogy miközben a Quartz Debug 25 fps-t jelez, de igazából 5-7 különböző frame jelenik csak meg egy animációban, ami nagyon kevés. Ennél is nagyobb baj a fentebb is látható teljes torlódás, vagyis hogy hiába vannak a képkockák nagyrészt kiszámolva, azok nem abban az időben jelennek meg a képernyőn, amikor azokra szükség van, hanem jelentős késleltetésekkel, torlódva.

További probléma, hogy 53 frame-et számoltam meg egy gombnyomás és az első megjelenő frame közt, vagyis majdnem 220 ms késleltetéssel kezdi el a gép megnyitni a Mission Controlt. Ez már érezhető lassulást jelent, bár tudatos szinten még nehezen fogja fel az ember.

3. 27″ külső monitorral (2560×1440)

Nem rakok be videót, mert szörnyethalnátok tőle.

2 hozzászólás

Submit a Comment
  • GK

    Adalék: nincs jelentős lassulás a mérhető értékekben se Xbench-en, se Geekbench-el, se pedig CineBench-el. (Utóbbi kettő 1% tűréshatáron belül van.)

  • palesz

    who needs animation?

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment