N810 voodoo

Nokia N810Kicsit bugos a Nokia N800-ak és N810-ek egy része. Aprócska bug, mondhatnánk – de hazudnánk, ugyanis arról van szó, hogy kikapcsolás után egyszerűen nem lehet bekapcsolni a tabletet. Nem reagál semmire, se bekapcs gomb, se töltő, se semmi. Korábban már írtam róla, hogy amikor megkaptam a cuccot, a dobozból kivéve egyből azon találtam magamat, hogy a vadi új eszközt nem tudom elindítani. Na, tegnap voltam olyan hülye, hogy kikapcsoltam. Mondván biztos nem általános a probléma, biztosan csak először volt vele gond. Nem így van. Kb. 4-5 órán át intenzíven nyomkodtam a gombot, levettem az akksit, visszaraktam, töltőre dugtam, mindent csináltam vele, de csak nem akart beindulni.

Tompika segítségével találtam egy fórumot, ahol rengeteg ötletet adnak arra, hogy hogyan lehet újra életet lehelni a készülékbe. A tanácsok ott kezdődnek, hogy kikapcsolás előtt húzzuk le a töltőt, majd jönnek az egyre vadabb és elborultabb ötletek és találgatások, tapasztalatok, hogy kinek mi működött. Egyes fórumozók állítják, hogy ha 10-30 percet állni hagyják a cuccot, akkor be lehet kapcsolni (van aki határozottan töltőre dugva, van aki pont hogy töltőről lehúzva javasolja). Sokkal meredekebb a „G-pont” elmélet, miszerint a bekapcsoló gomb érintkező-hibás és el kell találni a „G-pontját”, egyik sarkát nyomva (bizonyos nézetek szerint közben az eszközt 90, illetve 180 fokkal elforgatva). Egyes vélemények szerint bizonyos firmware frissítések javítanak valamit, ha máson nem is, az N800-on biztosan (persze más vélemények szerint nem). Szóval teljes a káosz.

És akkor most fogtok berosálni, nekem 1 napnyi próbálkozás után ez használt egyedül:

Be kell vágni az egészet a fagyasztóba negyed órára.

Ennyi. Kiveszed, lehűl, kicsit lassabb az órajel ciklus és ez már elég ahhoz, hogy egy bizonyos versenyhelyzet ne jöjjön létre, ami a bekapcsolást megakadályozza.

Most nem kommentálnám, hogy mennyire jó, hogy egy (bármilyen) eszközt bekapcsolni nem lehet, vagy hogy a Nokia hogy engedhet meg magának ilyet (vagy méginkább: hogy engedheti meg magának, hogy az N800-on létező bug még az N810-ben is jelen van!); egy a lényeg: nem szabad kikapcsolni. Mentségére legyen mondva, hogy előtte 1 hónapot gond nélkül bekapcsolva töltött, teljesen stabil.

Mindenesetre +1 ok, hogy soha ne akarjak még véletlenül se ilyet venni magamnak.

3 hozzászólás

Submit a Comment
  • Tompika

    Cool! :D

  • vinczepetya

    egyre szarabb telefonokat csinál a nokia, a régi 5110esekkel sosem volt gond…

  • GK

    Ez speciel nem telefon, de én pl. sohasem szerettem a nokiát :)

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment